Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Betuwse Sterren Firma (BSF)

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Op 4 juni was het dan weer tijd voor de tweede editie van de Betuwse Sterren Firma (BSF). Na een klein uurtje rijden kwamen we aan in het rustige dorp Lienden, onder de rook van Tiel. Lang hoefden we niet te zoeken want de 63 meter hoge zendmast midden in het dorp viel wel redelijk op.

Na een vriendelijk en gastvrij onthaal besloten we maar eens een kijkje achter de schermen te nemen.

Als eerste liepen we de studio in, waar de bekende draaitafels stonden met het nodige vinyl eromheen

 

Nadat we dit gezien hadden vroegen we een medewerker naar de processing, deze liet ons zien wat er stond, een Vorsis fm10 met een Junger lim 05 als voorzet.

De microfoonprocessor was niet in gebruik doordat er met een andere microfoon werd gedraaid dan gepland.

Vervolgens gingen we met een medewerker een kijkje nemen bij de zender. En ja hoor , De R&S kasten zijn ook onder de rivieren inmiddels bekend.

Als antenne systeem waren er 4 CTE dipolen in de mast gehangen, het vermogen van de zender werd er rustig op los gelaten. Dit zorgde voor ontvangstrapporten van Maastricht tot Wymeer in het noorden van Duitsland .

Als mast werd een kraan van 51 meter gebruikt waarop 14 meter trus was vastgezet met de 4 dipolen. Dit omdat de mast die gehuurd zou worden de week ervoor een geknikte top had en men het niet handig vond om met een kast op 42 meter hoogte te draaien.

Tot slot nog een paar foto’s van de mensen die de plaatjes draaiden bij dit station en de bezoekers die in de avond en op de dag voor een erg goede sfeer zorgden

 

 

En natuurlijk vergeten we de telefoniste niet, die kreeg rond de 60-65 telefoontjes per uur te verwerken……..

 

Peter en Rene bedankt voor de ingezonden foto's en tekst.

Met Vriendelijke Groet,

Johnny