Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Dolle Kip 'Etherpiraat van het jaar 2004' - Drogeham

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Het is Zaterdag 26 Februari 2005, eindelijk tijd om een lange rit van het Zuiden des landes naar het Noorden te rijden. Drogeham is de plaats waar we moeten zijn en wat waren we blij dat de plaatsnamen ook in het Nederlands vertaald waren, anders waren we onherroepelijk verdwaald. Het huis is niet moeilijk te vinden, aangezien er een zeer duidelijk herkenningspunt vanaf de weg te zien is.

We zijn onderweg naar de Dolle Kip, al twee jaar draaiende via de 101.4 FM in stereo en RDS en krijgt vanaf vandaag zijn welverdiende erkenning als Nederlands beste geheime zender van het afgelopen jaar. De Dolle Kip is gekozen door de bezoekers van de website tot Etherpiraat van het jaar 2004....

EPC Team, Links Gerard, Rechts Michel

Na de welbekende voorstel ronde, was het wachten op de rest van het Etherpiraten.com Team. Michel (DrentheStream) en Gerard (TwenteStream) waren met hun aanhang nog onderweg in het steeds slechter wordende weer. Sneeuw bedekte het Friese plaatsje, maar desondanks werden de eerste klanken op de vaste Zaterdagavond de ether in geslingerd.

Tijdens het wachten en draaien, gaf ons dat mooi de tijd om wat vragen te stellen, zodat iedereen een beeld kan vormen van de Dolle Kip:

Dubbele CX

Hoelang is de Dolle Kip al in de ether te beluisteren ??
'
We zijn ongeveer twee jaar geleden begonnen. Daarvoor luisterden we alleen naar piratenzenders, maar op een gegeven moment wil je het ook zelf gaan doen. We zijn vanaf het begin af aan op de 101.4 FM te vinden en zijn gelukkig, even afkloppen, nog nooit gepakt'.

Hoe gaat het met de piratenzenders onderling in Friesland ??
'
Heel goed, de meeste zijn collegiaal, draaien rustig hun platenprogramma. Uiteraard zijn er wel eens een paar kleine dingen, maar over het algemeen gezien gaat het allemaal vrij goed'. (LvD: Vlak nadat deze vraag beantwoord werd, ging een andere piratenzender op dezelfde frequentie als van de Dolle Kip draaien. Gewoon dom toeval, of gewoon pech ??)

Wat vind je van de acties van het Agentschap Telecom ??
'
Ach, ze kunnen doen wat ze willen, maar de piratenzenders stoppen toch niet, hoe hoog de boetes ook worden. Wij zullen in iedergeval gewoon doorgaan, hetzij op een andere lokatie. Maar terug komen doen we zeker weten'.

Pret Rack, wat zijn we toch altijd gek op knipperende lampjes...

Met wat voor vermogen zit je aan de band ??
'
We draaien op het moment met een dubbele CX, rustig draaiende op ongeveer 500 Watt. Verder maken we gebruik van een R&S stereocoder en uiteraard een RDS systeem. Dit wordt via een 30 meter hoge mast en vier dipolen de ether ingebracht. We zijn bezig met een ander antenne systeem, dat in de nabije toekomst moet gaan werken'.

Ondertussen was de rest van het Etherpiraten.com Team ook aangekomen in de studio en werd het tijd om de titel officieel uit te reiken.

 

Etherpiraten.com reikt de bokaal uit aan de Dolle Kip

Wederom  hebben luisteraars, collega amateurs en piratenliefhebbers een jaar lang kunnen stemmen op zijn/haar favoriete geheime zender. Vorig jaar dachten wij als Etherpiraten.com dat het aantal stemmen enorm was. Maar dit jaar was het gewoon niet meer normaal. Met 1280 stemmen, werd de uit Friesland afkomstige etherpiraat Dolle Kip, de absolute nummer 1 van Nederland. Naast het overhandigen van de Etherpiraat van het jaar 2004 bokaal live in de uitzending, kreeg de Dolle Kip ook zijn eigen website, www.dollekip.nl, die hopelijk binnenkort door onze sponsor Allround Graphix! online wordt gezet. Uiteraard hadden wij ook aan de inwendige mens gedacht en een krat Heineken, op verzoek, werd in de studio gezet.

 

Dolle Kip blij met de bokaal...

Uiteraard moest er deze avond ook weer het wekelijkse programma gedraaid worden en waren we getuige van de vele verzoekjes die binnen kwamen. Ook mochten we zelf een klein aantal plaatjes de ether in slingeren, wat we uiteraard ook graag hebben gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar, na een cursusje Fries. Want verzoekjes aannemen via de telefoon, terwijl je geen Fries kunt, levert leuke momenten op !!

Vlak voordat we weer ons wagen op een spiegelglad wegdek, stellen wij nog 1 vraag:

Wat is de toekomst van de Dolle Kip ??

 

Dolle Kip in actie....

'Wij blijven gewoon elke Zaterdag draaien. Hopelijk binnenkort ook met een stream via het Internet, zodat mensen uit andere delen van het land, he Lex, mee kunnen luisteren'.

Duidelijke taal van de Etherpiraat van het jaar 2004. Wij willen langs deze weg de Dolle Kip hartelijk bedanken voor de gastvrijheid, de drankjes en de hapjes. Het was tiptop in orde !! Wij hopen daarom ook dat jullie nog lang mogen blijven draaien en nogmaals gefeliciteerd met het behalen van de titel: Dolle Kip - Drogeham, Etherpiraat van het jaar 2004 !!

Met Vriendelijke Groet,

Namens het gehele Etherpiraten.com Team,Lex & Angela van Dijken