Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Gesprek Wethouder gemeente Tubbergen

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Gesprek tussen de wethouder Dhr. Van de Vinne en enkele geheimezenders ( KroegieFM, Piratenteam Albergen, Tukkerteam, ex Manderse Piraten/ Club Kamasutra )uit de gemeente Tubbergen op Dinsdagmiddag 28 Februari 2006 om 14.30 uur in het Gemeentehuis te Tubbergen.

Aangekomen bij het gemeentehuis hebben we ons gemeld beneden bij de balie en werd ons verteld dat we boven wel plaats mochten nemen en dat de wethouder ons daar zo op kwam halen.

We werden opgehaald door de wethouder en meegenomen naar een spreekkamer beneden waar we gingen zitten nadat we een kopje koffie konden meenemen bij de automaat.

Inmiddels was er van het uurtje dat we hadden al weer 20 minuten verstreken en er werd dus ook maar gevraagd of we de eerste vraag wilde stellen.

Vraag 1 ) Wat is het punt van de gemeente geweest om het mastenbeleid strenger te maken?

De wethouder wist het niet zeker maar tot een jaar of 5 terug werd er in de gemeente Tubbergen niet handhavend opgetreden tegen illegaal opgerichte antenne/zendmasten.

Toen werd er vanaf de kant van het Agentschap Telecom aan de gemeente via een brief kenbaar gemaakt dat ze handhavender moesten optreden tegen illegaal opgerichte masten omdat dit volgens het bestemmingsplan niet werd toegelaten en de gemeente werd verzocht om hier gehoor aan te geven.

De eerste brieven werden zo van tafel gehaald omdat er wel wat belangrijkere activiteiten op het programma stonden dan illegale masten opsporen en hier tegen op te treden.

Dit hebben ze een tijd kunnen volhouden totdat het Agentschap Telecom via justitie ging eisen dat de gemeente hier tegen begon op te treden en ja zegt de wethouder toen konden we dus niets anders doen om hier gehoor aan te geven. Maar hij liet wel weten dat hij hier ook niet blij mee was.

Vraag 2 ) Is er geen versoepeling mogelijk omtrent de illegaal opgerichte masten?

De wethouder antwoordde hier op dat het niet mogelijk was ook niet door het bestemmingsplan voor het buiten gebied aan te passen, men kon het er niet uit laten ondanks dat ze momenteel bezig zijn om het bestemmingsplan voor het buitengebied te vernieuwen.

Verder vond wethouder van de Vinne het wel jammer omdat hij er zelf ook wel naar luisterde en het toch wel mooie muziek vond en de jongens toch echt niets verkeerd deden in zijn ogen.

De meesten zorgen wel dat ze het spul voor elkaar hebben en niet storen maar ja hij zag ook wel in tegen diegene die wel storen dat daar ook tegen opgetreden werd want het kan niet zijn dat daar hulpdiensten door in de problemen komen.

Het uurtje was alweer voorbij en de wethouder vroeg of we nog meer te vragen hadden omdat hij direct weer een afspraak had.

De handen werden geschud en wij werden vriendelijk bedankt voor het gesprek.