Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Station TwenteKanaal Etherpiraat van het jaar 2003

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


De stemmen waren geteld. En in het bestaan van de verkiezing ‘Etherpiraat van het jaar’, waren er nog nooit zoveel stemmen binnen gekomen voor een bepaalde piratenzender. De winnaar was overduidelijk. Dus ging het Etherpiraten.com op Woensdag 30 December 2003 richting Rossum, om de winnaar te verrassen met de titel en bijbehorende prijzenpakket.

Het Etherpiraten.com Team onderaan de mast van TwenteKanaal

Station TwenteKanaal, wie kent de piratenzender niet ??. De uit Twente afkomstige etherpiraat is in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen met zijn krachtige zender en hoge zendmast met hun nonstop platenprogramma. Ook het Agentschap Telecom wist van het bestaan af, want vorig jaar, werd op Maandag 1 September, Station TwenteKanaal het zwijgen opgelegd door Dhr. H. Nijland van het Agentschap Telecom. Een geluidsbestand van deze inbeslagname is hier te beluisteren.

Maar de medewerkers achter het station waren niet voor één gat te vangen en kwamen een paar uur na de inbeslagname weer retour aan de band, met het gebruikelijke vermogen. De eerste ‘kuiersessie’ is hier te beluisteren. De weken daarna werd er volop gedraaid, totdat de meest gehate brief op de mat viel.

Ondanks dat TwenteKanaal noodgedwongen uit de lucht moest blijven, bleven de luisteraars het station steunen, wat gebleken is uit de stemming. Rond 16:30h waren we vlakbij de feesttent gearriveerd, want TwenteKanaal was eerder die middag begonnen met hun oudjaar uitzending via de 97.0 FM. Ook de media had lucht gekregen van de uitreiking. Vlak voordat we de studio wilden ‘overvallen’, werden we telefonisch geïnterviewd door de regionale omroep RTV Oost. Het interview is hier te beluisteren.

De Feesttent van TwenteKanaal

Na het interview met RTV Oost, werd het tijd om Station TwenteKanaal op de hoogte te gaan stellen van hun verkregen titel. Midden in een plaat, werd de studio overgenomen en onder een toeziend oog van een camera ploeg van RTV Oost, maakte het Etherpiraten.com Team bekend dat Station TwenteKanaal uut Studio Rossum de winnaar waren van de jaarlijkse verkiezing. Vanaf nu mochten ze zich een heel jaar ‘Etherpiraat van het jaar 2003’ noemen. De bekendmaking, live in de uitzending, is hier te beluisteren

Etherpiraten.com maakt live bekend dat TwenteKanaal de winnaar is

Felicitaties aan de teamleden zijn uiteraard op hun plek !!

Koen bezig met een kuiersessie, onder toeziend oog van RTV Oost

Naast de titel ‘Etherpiraat van het jaar 2003’, kreeg Station TwenteKanaal ook de bij de titel behorende beker, een krat LPG (Lekker Potje Grolsch, een tros bananen (tja, overlevingspakket hè), een website aangeboden door MN ICT (die zo snel mogelijk online zal komen via www.stationtwentekanaal.nl) en een station song, gemaakt,  ingezongen en aangeboden door De Stemmingmakers, welke die avond meerdere malen gedraaid werd.

De media was goed op de hoogte van de uitreiking van de titel, want de volgende dag, Woensdag 31 December, stond er een krantenknipsel in de Tubantia, hier te bekijken, en in de Telegraaf, hier te bekijken. Ook schonk RTV Oost nog de nodige aandacht aan de uitreiking, welke hier te beluisteren is.

Langs deze weg willen wij onze sponsors, MN ICT en De Stemmingmakers bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Ook willen wij Station TwenteKanaal bedanken voor de gastvrijheid in de feesttent en alle media bedanken voor de geschonken aandacht.

TwenteKanaal Studio in de Feesttent/

Rest ons niets anders nog dan Station TwenteKanaal nogmaals te feliciteren met het behalen van de titel ‘Etherpiraat van het jaar 2003 !!’

Namens het Etherpiraten.com Team,

Met Vriendelijke Groet,Lex van Dijken