Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Vrije Piraten - Kollumerzwaag

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

De Vrije Piraten

Een team wat reeds 7 jaar als groep zendamateurs door het leven gaat en al diverse acties en evenementen hebben georganiseerd, zoals een heel weekend diverse artiesten in een feesttent e.d., draaien met Koninginnedag, maar waar het uiteindelijk om gaat is de eindejaars / kerst marathon.

Dit jaar 2007 voor de 8 ste keer proberen ze weer om 14 dagen lang via de 88.30 Mhz de ether te vullen met het Nederlandstalige lied.

Er is een ruime smaak van muziek aanwezig ook om dat het team (in totaal 20 man en vrouw) in leeftijd variëren van 16 tot 50 jaar ongeveer, gedraaid word met vanalles, dus mp3, vinyl, cd, md en live artiesten zo nu en dan.

De locatie is een soort kroegachtig zalencentrum wat het team tijdens deze dagen geheel tot eigen beschikking heeft, en is monsterachtig mooi en comfortabel verbouwd tot studio, net als andere jaren zijn er ook dit keer weer spanende momenten zoals een zender die net niet wil zoals het team wil, dit mede door de melkmachine die er naast stond, of door het Agentschap Telecom. De wel bekende 4500 euro brief viel ook hier dit jaar weer.

Maar de Vrije Piraten hebben meer dan alleen een hoop herrie, binnen no time was de mast verplaatst en waren ze weer terug on air. De Vrije Piraten draaiden met een ruime 37 meter hoge mast met daarin 4 rossen, en het zendvermogen was rond de 600 watt. Dit resulteerde in een dekking die nodig was om het vaste publiek te bereiken. En het doel is bereikt, 14 dagen lang konden de luisteraars genieten van de Vrije Piraten want de marathon is weer geslaagd.

Meer info is ook te vinden op hun website www.devrijepiraten.nl

Met Vriendelijke Groet,

Richard