Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Piraten Team de Lutte

Vrijdag12 Augustus, 13:00 vertrokken richting de omgeving van deLutte waar het Piraten Team van de Lutte was begonnen met hetopbouwen van de levens grote mast voor hun marathon uitzendingin de 3e week van de bouwvak. Eenmaal aangekomen in de bossen ergens achter de Lutte was het nog behoorlijk zoeken voordat de juiste locatie gevonden was, en wist je eenmaal waar het was moest je nog zien dat je er kwam! Maar met wat hulp van Collega Gerard die inmiddels al op het terrein was aankomen was het een eitje. Eenmaal de auto geparkeerd en het terrein opgelopen zagen we al snel de mast al liggen die vrijwel vanvoor tot achteraan het veld lag, te wachten om omhoog gezet te worden.

Hierboven defoto's van de mast die niet eens in 1 maal op de foto kon dus daarom maar van voor naar achter en andersom een foto genomen.Na enkele minuten aanwezig was iedereen zover en kon de haakvan de kraan van 68meter hoog vastgemaakt worden aan de mast.

De 8 antennes helemaal in de top van de mast met de daarbij horende koppelbalk die het signaal zouden moeten gaan verspreiden aankomende week op de 97.30mhz.

Ook de enkele 10tallen toegestroomde bezoekers zagen hoe men alles gereed maakte om de 101meter mast omhoog te zetten!!

Iedereen eenmaal op de plaats werd de kraan in werking gezet en kwam het grote gevaarte los van de grond.

Hieronder enkele foto's van het omhoogzetten van het gevaarte...!!

Eenmaal omhoog was er nog heel wat man en machine kracht nodig om de 101meter hoge paal op zijn plaats te krijgen en vast te zetten!!

Toen het stuk ijzer omhoog stond was duidelijk te zien hoeveel meter hoger hij nog was dan de kraan! Nog enkele spanbanden werden strak getrokken om de mast stevig te tooien, want je weet tenslotte maar nooit wat voor weer hetwordt in Nederland.

Toen de mast eenmaal goed stevig stond kon de wel bekende R&S kast die goed is voor zo'n 10kw aangezet worden en kon de kraan weer naar beneden. Er kon welverdiend een biertje gedronken worden na een hele middag hard werken met als gevolg een 101meter mast en enkele kw's op de 97.30 die zorgden voor een vrij sterk signaal in een groot deel van noord en midden Nederland !!

Met Vriendelijke Groet, Michel en Gerard