Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Afscheidsconcert BZN - 16 juni 2007

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

16Juni 2007 is een datum die velen niet snel zullen vergeten , het was de dag dat BZN voor de allerlaatste keer was te bewonderen.
Decor van dit grandioos schouwspel was een bomvolle Ahoy in Rotterdam.
Velen hebben dit spektakel live gevolgd via de tros op tv1.

BZN was uiteraard ook een stuk van de etherpiraten , iedere piraat heeft vast wel een ( vast wel meerderen) plaat , LP of cd in zijn bezit.

Via diverse (internet) kanalen was aangekondigd dat het nemen van foto's bij concerten van deze orde verboden zou zijn.
Een famielid van mij uit Rotterdam , die in Ahoy werkt ,verzekerde mij je fototoestel goed te verstoppen want je kon wel eens gefouilleerd worden.
Dus in het make-up tasje van de vrouw des huizen werd ruimte gemaakt voor de fotocamera.
Een overbodige actie achteraf , want ruim voor aanvang werd er omgeroepen dat het maken van foto's werd toegestaan.
We hebben vele foto's genomen maar helaas in een gedeelte mislukt.

Als je ziet dat volwassen mensen hun emoties niet in bedwang kunnen houden en huilen als ware het kinderen die zich bezeerd hadden , zie je pas hoe diep dit afscheid bij velen zit.

Het tijdstip dat BZN zou beginnen met hun laatste optreden werd d.m.v een groot scherm zichtbaar gemaakt aan de bezoekers.

Van tevoren werd de stemming al goed duidelijk , vooral toen ons allen werd gevraagd om 1 minuut voor aanvang met zijn allen het welbekende Mon Amour in te zetten.
Massaal werd er gezongen , en het moment dat BZN het podium betrad is iets waar je gewoon bij moet zijn , dat valt niet via een foto of de tv uit te leggen.

Ik was op de hoogte van het feit dat spandoeken zouden worden verwijderd , maar toch hingen er een paar en werden niet verwijderd , als ik dat had geweten had er ook een spandoek gehangen met de text : namens EPC bedankt de etherpiraterij BZN.........

Als je ziet hoe het BZN publiek is en altijd zal blijven blijkt uit het volgende stukje wat een vrouw uit Rosmalen mij vertelde die naast mij zat.
Ze was haar kaartje (waarschijnlijk bij het uitstappen van de auto) kwijtgeraakt , bijzonder sneu uiteraard als je als fan je op dit concert zo hebt verheugd dat alles er voor moest wijken.
Die zie ik nooit terug had de vrouw al voor lief aangenomen maar besloot toch een poging te wagen bij de informatie balie , en wat denk je?? een eerlijke vinder had daar haar kaartje ingeleverd!!!
Er waren vele emotionele momenten,zo erg zelf dat je een spel kon horen vallen ,maar het meest werd er geklapt , zo erg zelfs dat ik mijn ringen heb afgedaan , die dreigden door het zweten van het klappen gewoon van de vingers af te glijden.

Helaas maar 1 station tegengekomen , Tukker FM met aanhang , maar er zullen er vast meerderen zijn geweest , maar ja , zoek die maar eens in zo'n massa.
Maar als er meer waren en die ook foto's hebben genomen , laat het ons even weten en dan kunnen we die ook op EPC plaatsen.

Namens de Nederlandse Etherpiraterij : BZN BEDANKT !!!

Met Vriendelijke Groet, Auke en Marian.