Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Gelders Piraten Team

Gelders Piraten Team

Koperen hekwerk op 78 meter hoogte

Enkele weken geleden werd ik op de hoogte gebracht van de plannen van het Gelders Piraten Team. Ik kreeg een uitnodiging van 1 van deze medewerkers om dit van nabij mee te maken. Daardoor heb ik afgelopen Vrijdagavond, 9 December 2005 de slaapzak in de auto gegooid en ben richting Gelderland vertrokken. Dichte mist heeft de reis langer doen duren dan voorzien en toen ik dan eindelijk aan het Gelders weiland aankwam was het inmiddels 22.30 uur.

Er heerste een gezellige stemming in de tent en de DJ draaide leuke
plaatjes. De prijzen waren zeer democraties, 1 euro voor een gekoeld flesje
Grolsch of Amstel en dat leidde tot een grote bonnen inkoop en drank
gebruik. Wat later was er een gast optreden van Hendrik Haverkamp. Deze wist de stemming nog eens te verhogen en wist niet van ophouden en heeft dan ook zijn gehele repetoire ten gehore gebracht. Toen uiteindelijk de laatste klanken uit de boxen klonken en de DJ de bezoekers bedankte voor hun komst werdt het wat rustiger in de tent. Het Gelders Piraten Team
had eindelijk wat tijd om wat bij te praten en wat na te praten. Omdat de voorbereidingen al de nodige tijd had gehad en bovendien midden in de nachtelijke uren de komst werd verwacht van een mooi apparaat besloot ieder snel een slaapplaats te zoeken in of rond de feesttent.

De krachtbron

Goed en wel de ogen dicht melde daar de verwachte persoon zich al aan.  Ik
kon gelijk weer uit de slaapzak kruipen om deze man wat hand en spandiensten te verlenen. Om 04:45h werd de zender aangezet en ook maar aangelaten. Een machtig signaal op 97.00 was aanwezig. Omstreeks 06.00 uur werd er ook nog gezorgd voor RDS toevoeging en men was klaar om te beginnen. Toen omstreeks 07.00 uur iedereen de telefoons aan gingen zetten die die dag gebruikt zouden gaan worden ging er een schok door de tent. Hier kijk, 12 oproepen gemist riep iemand. Ik heb er 7 gemist en heb 4 voicemail berichten riep een ander. Hoe kan dat nu?

Men was "vergeten" dat via de RDS duidelijk de telefoonnummers al meer dan een uur op de radio zichtbaar was geweest! In ieder geval waren deze vroege oproepen al een teken aan de wand. Zo vroeg al zoveel reactie, dat moet goed gaan,of niet dan... Zat er vanaf 07.00 uur 1 telefooniste klaar,na 08.00 uur zat een compleet telefoonteam klaar voor het beantwoorden van de binnengekomen telefoontjes en SMS berichten. Voicemail berichten konden gewoon niet uitgeluisterd worden, steeds liepen de berichten of gesprekken binnen. Dat heeft de gehele dag zo mogen zijn.

Het Draaischap

Al snel bleek het Gelders Piraten Team een landelijke dekking te hebben.
Rapporten vanuit de omgeving Drachten, Amsterdam, Tilburg en al wat daar
tussen ligt. De gehele dag kwamen goede rapporten binnen uit geheel
Nederland maar ook Duitsland en zelfs Belgie. Het was een hele organisatie
maar de opzet was zeker geslaagd. Vanuit een weiland in Gelderland was het weer een piraat gelukt om zonder steunzenders een landelijke dekking te realiseren. Dat beloofd voor de komende weken... Een paar details : Antenne systeem  8 dipolen op een hoogte van 78 meter. (gehele dag zijn de dipolen onzichtbaar gebleven, te hoog of speelde de mist een rol?)

Zender: een mooie powerrrrr stentor of zoiets dan toch. De uitzendingen zijn prima verlopen en omstreeks 23.45 uur werden de medewerkers op het podium geroepen. Een dankwoord aan allen en met de belofte volgend jaar terug te komen verdween het mega stereo signaal  van de 97.00 FM.

Ik wil de organisators van dit piratenfestijn danken voor de gastvrijheid. De nacht was kort, of beter gezegd 3 uurtjes geslapen maar dat was het zeker waard. Ook de bediening was uitstekend, om 07.00 uur ontbijt op bed maken we thuis niet mee...de terugreis was weer mistig op de zaterdagavond maar ik heb het signaal helemaal vanaf de Gelderse feesttent mee kunnen nemen tot aan de thuishaven aan de Belgische grens. De laatste uurtjes heb ik in de huiskamer nog meegeluisterd via Twente
Stream. Graag ben ik er volgend jaar weer bij !!

Met Vriendelijke Groet,Rodeo - Baarle-Nassau.

Hendrik Haverkamp

Gedeelte krachtbron

Gedeelte krachtbron

De bekende telefoonnummers

Draaischap

Aankondiging

Gedeelte krachtbron

Telefoon 'Dames'

Een beetje stroom doet wonderen

Biertje ??

Aan de inwendige mens is ook gedacht

De feest tent

Maar wel op eigen risico betreden....

Waar zijn die antenne's toch ??

Goed verankeren...

De Dames